Diumenge 6 de novembre: INTERCOMARCAL

Diumenge 6 de novembre

INTERCOMARCAL: SERRA DEL MONTSIÀ. LA FORADADA

 

Distancia aproximada: 15 km

Duresa: mitjana (600 m ascens acumulat)

Dificultat: mitjana

Eixida: a les 7:40 hores de l’hotel Ticasa

Transport: autobús

Hi col-labora: Centre Excursionista de Castelló

Observacions: La serra del Montsià és un conjunt muntanyós, paral·lel al litoral mediterrani, situat al sud de les Terres de l’Ebre.

Serralada relativament alta i molt a prop de la línia de costa, la serra del Montsià és un punt de referència geogràfic i privilegiat mirador de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Baix Maestrat i Ports.

El cims més alt es la Torreta (764 metres).

Administrativament la serra del Montsià es troba dividida entre els termes municipals d’Alcanar, Ulldecona, Freginals, Amposta i Sant Carles de la Ràpita.

Aquest espai natural vora el litoral, malgrat l’elevada freqüentació humana que ha sofert i alguns incendis, es manté poc alterat, raó per la qual ha estat inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya PEIN (en data de 6/3/2000) que li atorga unes directrius per protecció del Medi natural i del Paisatge.

Actualment l’excursionisme, la cacera, l’escalada i la B.T.T. són les úniques activitats permeses dins del PEIN del Montsià.

 

Sant Carles de la Ràpita-Freginals

Itinerari: Nacional 340 Sant Carles, km. 1072,400 – Aparcament Àrea Recreativa – Font del Burgar – La Foradada (684 m) – Mas de Mata – Redona – Pic de Matarredona (619 m) – Font d’Andara – Lo Corral Nou – Mas dels Canyerils – Freginals.

 

clip_image002

Leave a Reply