EIXIDA SENDERISTA AL CASTELL D’ARGELITA

Eixida senderista Al Castell del buey negro d’argelita

 Diumenge 29 de juny de 2014, excursió apta per a tothom.

Distància:  9 km aprox.

Duresa:  mitjana.

Dificultat: poc difícil.

Eixida:  a les 7:30 hores des de la plaça del Llaurador.

Col·labora: Alicia, Juani, Pepe Cano i Josep M. Vilanova.

Observacions:

  1. Eixida en cotxes particulars des de la plaça del Llaurador a les 7:30. Matinarem una mica per a evitar en lo possible la calor que previsiblement ens farà.
  2. El desnivell acumulat de pujada d’Argelita al Castell del “Buey Negro” és de 450 m., el que comporta una mitjana en torn al 10% de pendent, per tant és aconsellable anar proveïts de pals de caminar.
  3. El nivell de dificultat de la ruta és de grau mitja.
  4. També es convenient portar camera de fotos i prismàtics.
  5. En el recorregut no hi ha cap font, l’arbolat es escàs i previsiblement la temperatura serà elevada, per tant cal portar més aigua que menys.
  6. A la tornada a Argelita podrem prendre el bany al riu Villahermosa, per tant cal portar banyador, toalla i xancles.
  7. Dinarem al “merendero” d’Argelita amb dos opcions:

Qui vullga portar-se bocata podra demanar ensalades i beguda.

Encarregar prèviament ensalades, paella, beguda, postres i cafès o infusions a 10€/ració.

 

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI

 

En arribar a Argelita i abans que el calor ens aprete, començarem la pujada al Castell d’origen àrab del “Buey Negro”. Són uns quatre km. de pujada constant que segons les indicacions del SL-CV 91 trigarem dues hores en arribar. Si el dia es clar, en el cim de la Mola podrem contemplar panoràmiques de gran bellesa com Penya Saganta, i gran part de la Serra d’Espadà i si tenim una mica de sort veurem alguna cabra i algun que altre voltor.

 

Esmorzarem en el Castell del “Buey Negro” i seguidament ens dirigirem a la Finestra de Ludiente on s’observa una vista panoràmica d’aquesta població i el riu Villahermosa.

 

Al voltant de les 11:30 començarem la baixada cap Argelita, en aplegar visitarem l’exterior de la torre cuadrada que es conserva de l’antic Palau-fortalesa d’època àrab, la torre defensiva de planta rodona i la majestuosa església de Sant Joaquim i Santa Anna.

Una vegada acabada la visita del patrimoni arquitectònic d’Argelita, ens dirigirem a la piscina natural i zona de bany del riu Villahermosa per pegar-nos un bon bany previ al dinar en el “merendero” ubicat al mateix indret.

La tornada a Vila-real esta prevista al voltant de les 18:00 h.

argelita1

argelita2

 

Leave a Reply