Diumenge 16 de març: Vistabella – Xodos

Vistabella – Xodos pel Molinet

Distancia: 16 km.

Duresa:  mitjana.

Dificultat:  mitjana.

Eixida:    8:00 hores dels Lluïsos

Transport:  autobús.

Col·labora: Jose Gimeno, Carmen Ortells, Estela i Mari Carmen .

Observacions:  cal portar esmorzar, dinar i aigua.

Recorregut: Eixim de Vistabella en direcció sud-est per la CV-170, per ella caminarem uns metres per a desviar-nos de seguida per un dels camins que unia Vistabella amb Atzeneta. En el descens ens dirigim cap el riu Molins, també dit Molinet. El Molinet  conserva 7 antics molins fariners (algun d’ells d’origen medieval), dels quals en veurem quatre. El primer que trobem és el Molí Regolfo, continuem 400 metres per la CV-170, des d’on podrem  vore a la dreta el Molí Pascual, fins arribar a la Font dels Molins, on veiem el Molí Geroni, seguim en la ruta i 600 metres  més endavant arribem a l’últim molí, el Molí Més Alt. Continuem la marxa pel curs del Molinet en direcció al Mas del Collet, pel camí ens creuem el sender que des de Vistabella va a L’Albages, més avant podem vore alguns antics forns de calç. Comencem a pujar primer entre pins i després entre carrasques fins a arribar al Mas del Collet, des d’on ens desviarem a l’esquerra per una ampla pista entre pins, que era un altre dels antics camins que unia Vistabella amb Atzeneta. A uns tres quilometres abandonem la pista i continuem per senda pedregosa baixant en zig-zag amb bones vistes de Xodos, on arribarem deixant a la nostra dreta l’ermita de Sant Cristòfol.

vistabella1

 

vistabella2

 

vistabella3

Leave a Reply