VOLTA PER LES MASIES D’ATZENETA

Diumenge 20 d’octubre de 2013

VOLTA PER LES MASIES D’ATZENETA
Distància aproximada: 15 km, circular.
Duresa: baixa.
Dificultat: poc difícil.
Eixida: 8:30 del Llaurador.
Transport: cotxes particulars.
Col·labora: Pepe Gimeno, Mari Carmen Gimeno i Estela Fortunato.
Observacions: Hi ha zones amb molta pedra. Si el barranc del Ullal no porta aigua caminarem per ell 1 km aproximadament.

Itinerari:  Eixirem de la plaça del Llaurador en direcció al mas del Magranar, en la carreter d’Atzeneta a Xodos, esmorzarem allí. Al voltant de les 10 hores, començarem a caminar alternant pista i senda que servia per a comunicar uns masos amb altres, o per a baixar als pobles de les rodalies. Hi ha unes quantes masies habilitades per a us vacacional, algunes arreglades amb bon gust, altres fora de lloc com és el cas del mas d’Andreva convertit en temple budista, amb els seus animals, inclosa una Llama. Aquestes no es poden visitar, les podrem vore des de fora. Passarem per l’ullal, una especie de cova a un barranc on ix l’aigua que s’arreplega del Pla de Vistabella quan plou. Pujarem  al mas de Timó, on hi ha una bonica pinada i si hi ha sort fins hi tot podrem torejar, ja que allí pasturen vedells.

El dinar serà sobre la marxa. El café o cerveseta del final al Magranar.
perfil atzeneta

Leave a Reply