EXCURSIONS ESPADÀ: PUJADA AL BELLOTA DES DE XOVAR

El bellota és una de les muntanyes més boniques de la serra i en canvi sembla la gran oblidada, siga per estar un poc apartada de la ruta que va per la carena, siga que s’accedeix des del nord, des d’on sembla una muntanyeta més, o siga per altres raons. Podem pujar al Bellota des d’Eslida completant la pujada al Puntal de l’aljub, o des d’Ain, venint pel coll de Mosquera o del coll de Barres i fent una volta circular, però la ruta més interessant és des de Xovar, des d’on observarem la cara més bonica de la muntanya.

Pujarem pel camí vell d’Ain fins el pinar del retor, passarem per la nevera d’Eslida, xicoteta i amagada malgrat estar a pocs metres de la senda, i després de fer el cim, baixarem per un pedregal fins a la pista de la bellota, per ací travessarem el barranc del mateix nom i per una vella senda arribarem al poble quasi per on havíem eixit.

Ací teniu el track:

I ací una millor explicació:

Download: XOVAR - BELLOTA.pdf  XOVAR - BELLOTA.pdf (2,0 MiB, 1.224 hits)

Leave a Reply