Sender los estrechos de Montanejos

Es tracta d’un sender inclós dins la guia de Senderos de Montanejos i es troba balissat en dos marques blanques, encara que nosaltres farem una xicoteta variant. El sender original ix des del Balneari i oficina de turisme (on tenen fullets dels senders) però el track penjat ix des del parking de la Fuente los Baños, acurtant el recorregut en prop de 2 km.


Des del parking agafem la carretera direcció a Montanejos i uns 100 metres més endavant trobem a mà dreta un panell indicador dels senders de los estrechos, la bojera i los castillejos que hem de seguir. Deixem a l’esquerra el desviament a los castillejos, i un poc més avant també a l’esquerra la pujada a la cueva negra, per seguir per un antic i ben traçat camí fins el colladico, on hi ha un encreuament de senders.

Des d’ací i abans de travessar el coll hem de seguir per la dreta la senda de los estrechos. Des del mateix coll mou un sender cap al Morrón de Campos (50 min) i transponen el coll baixem al barranc de la Maimona per la senda de la Bojera. Fins ací hem anat seguint marques de SL blanques i verdes, que corresponen al sender de la Bojera, i que ara abandonem.

Seguim ara un camí planer, per un vell i aèri camí, a vegades empedrat que ens permet endevinar entre el pinar el tall de los estrechos, fins que comencem una pronunciada baixada cap al riu.

Este és el tram més complicat del camí, amb algun passet que ens obligarà a ficar la mà o el bastó, però que compensa per les bòniques vistes del riu.

Arribem per fi a la carretera, que no travessem sinó seguim uns metres per abandonar-la i baixar al riu, seguim riu avall, passant per davant del desguàs del pantà d’Arenós que ens pot esquitar d’aigua, i per un medidor, fins arribar a un pont per on travessem el riu.

Després de travessar el riu agafem un camí ample i ben traçat que va pujant de manera gradual fins a situar-se dalt dels estrets des del que tindrem unes bòniques vistes dels mateixos.

Un poc més avant, el camí es converteix en pista i baixa fins a enllaçar amb el GR7, les marques roges i blanques del qual seguirem ara per, retallant camí, fer cap al pont de la carretera de Zucaina, i tot travessant-lo, tornar al punt d’eixida.

2 Responses to “Sender los estrechos de Montanejos”

Leave a Reply