EIXIDA SENDERISTA ALS ULLALS DE LA LLOSA I ALMENARA

Diumenge 17 de novembre.

Distància aproximada: 18 km.
Duresa: baixa.
Dificultat: poc difícil.
Eixida: 8:00 des de l’estació de RENFE.
Transport: tren de rodalies.
Col·labora: Josep M. Vilanova i Pepe Cano.
Observacions: L’eixida és de tot el dia, cal portar esmorzar, dinar i aigua. Es convenient portar prismàtics.

Descripció del recorregut: En aplegar a l’estació de la Llosa ens dirigirem al paratge natural de la Font del Carcau on pararem el temps necessari per esmorzar, tot seguit enfilarem el camí cap a la Marjal d’Almenara per recórrer els seus estanys i observar amb deteniment la flora i fauna de la zona. En acabar el recorregut per la Marjal continuarem  el  nostre  camí  cap  al  poble  d’Almenara  on  tenim  previst  visitar  l’antic  molí  d’arròs, l’Esglesia Parroquial construïda en pedra tallada durant el segle XVIII, i les restes de la muralla medieval dels segles XIII i XIV.

D’Almenara, en la Comarca de la Plana Baixa, ens dirigirem cap a Benavites en la Comarca de la Vall de Segó, passant pel Molí del Barranc de l’Arquet i aplegar al encisador paratge natural de la Font de Quart on ens detindrem per a dinar.

Una vegada reposades les forces, serà el moment de reprendre el camí de tornada cap Almenara, però abans visitarem l’edifici mes emblemàtic de tota la Vall de Segó: la Torre de Benavites, d’estil renaixentista italià, declarada Monument Històric Artístic Nacional en 1981.

Una antiga Alqueria rural morisca anomenada Benicalaf es l’origen de l’últim monument que ens queda per visitar: el Temple de Benicalaf, declarat Monument Històric Artístic en 1982.

Sols ens queda l’últim tram del camí, aproximadament una hora, per arribar a l’estació d’Almenara i pujar al rodalies que ens tornarà a Vila-real en 20 minuts.

Marjal Almenara

Leave a Reply