16 i 17 Novembre: SERRA D’ALBARRACÍN 2013

Ja portem més de deu anys fent excursions per la Serra d’Albarracín i encara que semble difícil encara tenim racons per descobrir.

IMG_7761

Enguany farem un parell de rutes inèdites per llocs que no hem xafat en tots estos anys de caminar la serra.

La primera ruta ens durà des de Noguera a la Laguna per un dels racons botànicament més interessants de la serra. Pujarem pel barranco de la Tejeda, ple de fonts i amb una interessant flora eurosiberiana.  Visitarem la Laguna situada a 1700 metres d’altura dalt d’un tossal i baixarem seguint el desaigue de la mateixa fins al naixement del rio Garganta. Des d’ací ens encaminarem a la Peña del Castillo, curiós pitó volcànic, i travessarem el rebollar de Quercus Pyrenaica que s’estén als seus peus, el més extens de la serra, baixant al rio Garganta que seguirem per dins fins a Tramacastilla arribant al poble per las Cuevas.

IMG_7789

Farem nit a Frías, al mateix hostal que l’any passat on tan bé ens van acollir i el segon dia ens acostarem al naixement del Tajo per a fer una ruta seguint el riu pel camino natural del Tajo fins a la Chaparrilla. Des d’ací pujarem al Portillo i seguint per dalt dels cims que tanquen la vega del Tajo per llevant retornarem al punt d’inici.

Les rutes seran del mateix estil que els anys anteriors: boniques i aventureres; i l’itinerari es pot variar sobre la marxa per a adaptar-se a les circumstàncies.

Cal apuntar-se amb temps perquè l’Hostal de Frías té les habitacions contades.

P.S. L’excursió estava previst realitzar-la el 23 i 24 de Novembre però s’ha hagut d’avançar per tal de no coincidir amb la fira de Santa Catalina.

One Response to “16 i 17 Novembre: SERRA D’ALBARRACÍN 2013”

  • isabel fuster:

    dos personas estamos interesadas en hacer este fin de semana en albarracin
    hay telf de contacto?
    quedan plazas¿
    modo de inscribirse, ingreso etc todo lo que consideres de interes

Leave a Reply