DISSABTE 30 JUNY: SERRA D’ALBARRACIN: BARRANCO HONDO

Distància aproximada: 15 km

Duresa: mitjana/alta el tram del riu

Dificultat: alta. El sender de la sèquia té trams tècnicament complicats i la baixada pel riu, tot i ser fàcil no deixa de ser un descens de barrancs.

Eixida: 7 h des del Llaurador

Transport: cotxes particulars

Col·labora: Xavier Llop

Observacions: Cal dur roba eixuta per a canviar-se al final de la ruta. Pot ser interessant dur neopré doncs l’aigua del riu està molt freda. Es recomanable estar federat.

Descripció: Eixirem des de Tramacastilla per una ruta local que remunta la sèquia de l’antiga central elèctrica de Tramacastilla fins al Molino del Barranco Hondo. Des d’ací eixirem dels engorjats i pujarem a buscar el PR-TE-1 que enllaça Tramacastilla i Villar del Cobo, passant per dalt del profund tall que llaura el riu Guadalaviar tot buscant el nivell de les vegues de Tramacastilla.

Baixarem a l’altura del Salto de Pero Gil, segons la llegenda Pero Gil va saltar per dalt de l’afrau acaçat pels qui el perseguien. Els escriptors romàntics van situar la llegenda a l’època del Cid i els Moros tot i que per a la tradició popular és intemporal.

Des d’ací refarem el camí de tornada a Tramacastilla seguint el riu. Alternarem trams on ens tocarà anar per dins amb trams on podrem avançar més anant per fora. I fins i tot pot ser ens toque nadar. Cal anar preparats per tot açò.

Si se’ns fa llarg el camí recurtarem des del Molino del Barranco Hondo eixint del riu.

Leave a Reply