Culla a Vistabella – Cronica del dia

Dia primer de juny, i últim d’eixida de la temporada de senderisme amb la piscina. Eixim de Vila-real amb cel ras i amb l’expectativa de què ens portarà l’oratge.
Després d’una volta turística pel nord-oest de la província i d’una visita panoràmica a la carrasca, arribem a Culla. Uns al bar i altres a la fleca.

En acabar d’esmorzar comencem la davallada, ara primer suau, cap el riu Monlleó, passem per baix de la Roca del Corb i esta vegada no podem veure voltors, sí n’havíem vist uns pocs des de l’autobús quan quasi arribàvem a Culla. Comencem, ara sí, la forta baixada cap el riu i, en arribar al mas de L’Alar, alcancem un grup de l’Eliana. Farem el que queda de baixada i quasi tota la pujada mesclats els dos grups. Ja es veu algun nuvolot.

En arribar al riu, sorpresa!, no trobem per on passar sense mullar-nos els peus, així que botes fora i a refrescar-nos-els. Mamprenem la pujada i en arribar al mas de Campos deixem l’altre grup. Tot seguit comença la traca, i amb molts boletons. No tardarà en caure’n una bona, el temps justet per traure polaines, xubasquers, capelines i paraigües. Ja no cal preguntar-nos on dinarem, tots enfilem, més ràpid que menys, cap l’ermita de Sant Bartomeu, allí ens podrem resguardar. De camí, rieres d’aigua baixen per la pista buscant els barrancs. Home!, cinc minuts abans d’arribar a l’ermita deixa de ploure, bé està, així podem dinar un poc més escampats. Arriben el grup de València i nosaltres ens fem la foto, i marxa.

Ara tenim una estona que fins i tot veiem el sol. Encara sort, perquè la senda que ens duu al mas de la Coixa, plena d’aigua, no sé com haguera sigut plovent. Així arribem al mas del Collado. Vista cap el pla de Vistabella, i que negre! El masover, que estava al mateix lloc que fa un mes, ens diu que en menys d’una hora aigua. Quanta raó tenia. No estem al mas de Salvador quan ens hem de tapar de nou, i damunt cau de gaidó! Així arribem a Vistabella per al café de les cinc.

Amb tot, un dia bonic per a gaudir del senderisme.

Ver: Informacion previa

One Response to “Culla a Vistabella – Cronica del dia”

Leave a Reply