XI Pujada a peu Sant Pascual a Sant Joan de Penyagolosa

 

11 anys pujant a Penyagolosa

Penyagolosa fa goig…

a_74Qui ho havia de dir: Després de tants anys, tornem a fer “la pujada”! Som així i allí anem i tornem. Una pujada que enllaça,més que de cap altra manera, dos punts estratègics de l’imaginaricol·lectiu: Sant Pasqual i Sant Joan de Penyagolosa. Dos referents geogràfics que, pas rere pas, són units amb la voluntariosainsistència dels i les caminants.

Eixida, camí i destinació; tres elements necessaris per a bastir un bon relat. Presentació, nus i desenllaç que es repeteixen en totes les edicions… No obstant, cal dir que l’autèntic atractiu d’aquesta marxa a peu no és la repetició mimètica, sinó l’actualització d’una experiència que cada any és diferent. Vivència que cada any construïm de bell nou, tant de manera individual com col·lectiva.

El camí té màgia. Les persones del Centre Excursionista de Vila-real l’hem fet nostre… Aquesta caminada és també un riu de persones que desafia el pendent per a atansar-se a la muntanya que tanca el nostre horitzó. El Millars, la Rambla, el pantà, el Mas de Flors, Costur, la Lloma Bernat, el Mas de la Lloma i el Marinet fins topar amb el cim desitjat.

El traç del camí ja està fet. Però de vegades, com ara enguany, hi ha traces que no haguérem volgut trobar-nos-hi mai:

El rastre del foc. La destrucció feta paisatge ens fon en un clamde dol. Un sentiment que hem de superar i d’on cal traure renovades forces per col·laborar amb la natura i respectar la terra queens acull.

Allà on es pon el sol, allà és Penyagolosa.

Allà serem nosaltres… i vosaltres… i qualsevol.

 

Download: Triptico Inscripcion  Triptico Inscripcion (258,6 KiB, 1.586 hits)

2 Responses to “XI Pujada a peu Sant Pascual a Sant Joan de Penyagolosa”

Leave a Reply