LA VALL ALPINA

Es tracta d’una ruta pel terme de la Vall que ix des d’on s’acaba l’asfalt del camí del Castell, pujant al castell per la seua vessant més dura (amb passos de I grau on ens tocarà ficar les mans), i baixant per la vessant nord.

Continuem d’ací cap al coll del Bledar per una senda de mal peany per culpa dels bous i la malea que la tapen, i pujant des del coll del Bledar al Pic de Font de Cabres o Puntal de Nules per la via “cordata”, és a dir el PR on hi ha ficades cordes.

Des d’ací baixem per la cara nord del pic a agafar el PR i abans d’arribar als corrals de Turmo ens desviem per una bona senda a baixar al barranc de l’horteta.

Des del barranc encetem la pujada a Penyalba, molt dur l’últim tram després de passar la senda de caçadors, amb pedra solta i molta pendent.

Quan enllacem al PR seguim recte camp través (mireu track) per a pujar per un camí on hi ha alguns ferros i algun pas de I+ (II o III si ens equivoquem), per fer cap dalt les penyes de Mondragó. D’ací al repetidor de Penyalba camp a través.

Baixem per una senda llarga fins a la font de l’anoueret, i des d’ací a buscar la senda de caçadors. Retornem per pista (i travesses) fins on hem deixat el cotxe, passant pel costat d’un tancat de cavalls.

Ruta dura i bonica, ideal per a entrenar-se en un ambient semblant a les sendes d’alta montanya. Tots els que voleu anar als Pirineus ja podeu començar a entrenar.

Leave a Reply